Friday, January 7, 2011

TANDA SI DIA JODOH KAMU

xleh blah entry kali nh ckp pasal jodoh...haha..gatai..dah xde idea nk tulis ape so just nk share ngn korang..nh pun copycat copy paste dari internet..
nk kate tanda jodoh sgt tu xla..kite nh hanya hambaNya..jodoh pertemuan semua di tangan Tuhan.
kira mcm tanda si dia serasi ngn kite la kot. ok, lets start :)

Petanda 1 

Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama.Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut?Jika ya, selamat...kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Sy jawab ya. kami bekerjasama masa nk shopping, masa mkn...mmg bekerjasama nk abiskan mknan tu..(slalu die yg abiskan.hee..) tp tu pun jarang dpt bekerjasama sbb en.boifren duk jauh, bg sy, kerjasama tu tolak ansur la. i fhm keje u, u fhm keje i..nk suh die msg or kol time bz keje,sure kene marah la..hihi..
lagi..tolak ansur dlm hal kewangan...ada pompuan time kuar date je msti suh laki blanje..mitak itu ini. xbg mrajuk..last2 kene tinggal...amik kau pompuan kaki cukur...xsuke mcm tu..biarla tolak ansur...kdg2 dia blanje kadang2 kite blanje..baru la aman bhagia.
 


Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, (maaf) kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!


masa mula2 knal dulu masing2 malu-malu kucing gitu...ckp pun tkt2 lg. hati berdebar2..haha. lpas dah 5 thn knal..haaa...sume selamba je..dah xde dah kucing pemalu tu. en. bofren kalu ketawa xingt org...suka melalak dlm kete..nasib baik suare sedap.kalau kuar pakai tshirt je, slipar sandal je...xmcm org lain kuar g date msti nk ensem pakai kemeja, kasut, rambut ngn gel xnk ingt..tp x pe..pakai mcm tu pun die dah ensem (^_^). so, conclusionnye i percaya en. boifren ikhlas dan xbuat2.   


Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau

si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat!Sebenarnya dialah destini kebahagiankamu...

of course, bile dh lame knal kite tahu ape yg die suke ape yg xsuke.so leh agak la ape reaksi kalau kite wat benda yg die xsuke. then, kalau mrajuk,dah tau cmne nk pujuk.kalau die xde mood dah tau ape tindakan yg perlu. kadang2, akan rase xsedap ati bile tau die tipu or wat something tnpa pengetahuan. so, if nk kekal lama i think, kene peka ngn pasangan msing2..sntiasa amik tahu dan jaga perasaan si dia. :)


Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.


en. boifren duk jauh..so time leh jumpe tu masa digunakan dgn sebaiknye. xde la kluar stiap hari tp berjam2 kuar rase x bosan...rase masa berlalu cpt je...if stuck dlm traffic jam lame2 pn xpe...hehe..leh tgk die, ilang rasa stress...kalau time tu x gdhla :p
 

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...



 tipu la kalau sepanjang 5 thn berchenta nh xde gaduh..baik je..bosan gak kan..erm, rasenye kitorang xsah kalau once a week xgdh..biasa la salah fhm je.tp gdh jap lps tu baik la...so, sgala rintangan suka duka kami dpt tempuh dan bertahan smpai hari nh..

en. boifren seorang yg memahami dan amat concern kalau time skt.msti die suh g klinik cpt2.tp i nh seorng yg xsuke jupe doc. so byk kali la kene suruh. n then, kalau time nk mitak tolong ape, die mmg sntiasa ada.1 lg, he is a good listener..die sntiasa fhm masalah dan leh 'cool down' kan i bl tgh mrh.



Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..


nk tambat hati si dia mestilah kene rapat ngn famili kan?so, si dia mmg seorng yg leh msk ngn famili dan calon menantu yg baik..haha...kami sentiasa berkongsi tntang famili masing2..         
ex-gf?? die x penah cite pun..xde kot..tp mmg xde..i nh kekasih awal dan akhir..katanye...(blushing).. ex-bf?? for me, si dia kekasih dulu, sekarang dan selamanya..(kalau nk muntah,silakan)..


Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu memperlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil buruk di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya...Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!



gile kau x mandi 2 hari! diri sendiri pun xleh trima...haha..tp pompuan mana yg nk tampil buruk dpn bf kan? msti sentisa nk lawa kan. xkan kau nk g jupe die x mandi dan x gosok gigi? sure la bf kau akn cabut lari..xthn bau..hehe..nk cite pasal en. boifren nh..i mmg suke die trus trang kalau nmpak buruk..die akan komen pasal x seswai bj tu la...x cntik la..bgsla kan? at least die kisah dgn penampilan kite..yela, nk bg org lain tgk gf die lawa kan (sila muntah lg). psal kelemahan dan kekurangan, i admit mmg i byk kelemahan..thanks to en. boifren leh time i..skit2 kite mesti brubah jd lebih baik..kalau nk bhagie, kite kene trima seadanya pasangan kite.. no one is perfect, right?



Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan..


tiada rahsia antara kita...cewah....i nh seorng yg suka pendam perasaan..dan die lah satu2 nya yg slalu jd mangsa i lpaskan perasaan.  sume crita i nk crita kt die..dan die mmg seorng yg bleh simpan rahsia..

ok...thats all...drpd apa yg ditulis nh, korang rasa en. boifren nh cinta sejati saya tak? hihi..
for me, i think he is the one  :))


p/s : i love you TAS

4 comments:

  1. u r s0 in luv,,,heeeee suke2 entry ni,,,,~

    ReplyDelete
  2. heeee... y not u tulis entry psal nh gak..just copy paste soklan die.. :)

    ReplyDelete
  3. hehehhe b0le2,,,tp tgu i ready jwpn ye t tkant0i silap jawab,,,hahahha

    ReplyDelete